Wie ben ik

Drs. Bernhard Damering, gz-psycholoog (BIG geregistreerd), en ingeschreven in het Kwaliteitsregister van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) (nummer 00019424), Gerontoloog, EMDR-therapeut, NLP coach.

Ik ben psycholoog in hart en nieren en heb veel passie voor mijn beroep.

“In 1984 ben ik vanuit Duitsland naar Nederland gekomen om aan de Radboud Universiteit in Nijmegen Psychologie te studeren. Na deze studie was ik werkzaam bij verschillende ambulante centra in de GGZ in Rotterdam en in Den Haag. Sinds 1998 woon ik in Voorburg waar ik in 2006 gestart ben met een eigen vrijgevestigde psychologenpraktijk in de kortdurende generalistische GGZ.

Ik sta voor een positieve aanpak, wil inspireren in plaats van pathologiseren. Ontdekken van eigen kansen en mogelijkheden is belangrijk. Leren met problemen om te gaan anders dan op de oude vertrouwde manier, vind ik belangrijk. Tegenwoordig zijn behandeltrajecten in de kortdurende generalistische GGZ zeer overzichtelijk. Toch wil ik met u samen tot een goed behandelresultaat komen. Hiervoor maak ik gebruik van enkele zeer werkzame behandelmethoden, waaronder (cognitieve) gedragstherapie. In mijn optiek moet een therapie bij de cliënt passen en niet omgekeerd. Deep learning, d.w.z. inzicht krijgen in eigen functioneren en de onderliggende dynamiek is voor velen de sleutel om psychische klachten te overwinnen.”

  • Ingeschreven in het kwaliteitsregiser van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).
  • Lid van de Landelijke Vereniging van vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten.
Drs. Bernhard Damering

Drs. Bernhard Damering

  • GZ-psycholoog (BIG)
  • Eerstelijnspsycholoog (NIP)
  • EMDR-therapeut
  • NLP coach
error: Content is protected !!