E-Health Blended Care

E-health staat voor elektronische gezondheid, ofwel zorg via internet. E-Health wordt gebruikt als ondersteuning van de reguliere therapie. Steeds meer aandacht gaat uit naar zogeheten ‘blended care’, waarbij reguliere face-to-face gesprekken gecombineerd worden met online interventies. Met anonieme e-Health kunnen mensen geholpen worden die bijvoorbeeld uit schaamte niet makkelijk contact zoeken met hulpverleners. Er zijn diverse e-Health programma’s ontwikkeld vanuit de behoefte van de cliënt. De programma’s worden ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals. Er zijn zo’n 40 e-Health programma’s die Damering Psychologen gebruikt. Onder andere acceptatie, ontspanning, mindfulness, EMDR, PTSS, verslaving, stoornissen, communicatie. Deze modules zijn aangepast aan de klacht van de cliënt.

Via een persoonlijke digitale gezondheidsomgeving krijgen mensen meer inzicht in hun gezondheid. Als ze dat willen, kunnen ze (een deel van) deze gegevens delen met een behandelaar of mantelzorger. Dan hoeven zij niet steeds hun hele medische verleden opnieuw te vertellen. De zorgverlener kan hierdoor gerichter te werk gaan, sneller de juiste behandeling geven en fouten voorkomen. En patiënten krijgen meer regie over hun eigen gezondheid.

Damering Psychologen biedt E-Health aan via Therapieland. Als aanvulling op het face-to-face contact met je behandelaar, kun je een van de programma’s volgen zodat je tussen de gesprekken door, waar en wanneer jij wilt, aan de slag kunt met jouw klachten. Je zult zien dat je klachten snel zullen verminderen of zelfs voorgoed verdwijnen. Zo haal jij het beste uit jezelf!

Therapieland is de meest innovatieve e-Health aanbieder voor GGZ-praktijken. Heeft u nog vragen? Op de website van Therapieland kunt u terecht voor de meest voorkomende vragen: www.therapieland.nl/veelgestelde-vragen

Hoe werkt het?

Je behandelaar of begeleider nodigt je uit voor een online programma.

Je ontvangt de uitnodiging in je mail. Klik vervolgens op de link in de uitnodiging.

Nu kun je je account registreren door je gegevens in te vullen en een wachtwoord te kiezen. Je kunt een nickname kiezen als je liever niet je eigen naam gebruikt.

Je ontvangt een bevestigingsmail en vanaf nu kun je kosteloos gebruik maken van het programma. Bovendien behoud je je leven lang toegang!

Klik hier voor de printversie van bovenstaande tekst (pdf).

error: Content is protected !!