Bedrijfscoaching

Alhoewel we dit niet dagelijks aan elkaar vertellen, zijn we grotendeels helemaal niet zo gelukkig in ons werkend bestaan. Wanneer de situatie zodanig is dat je functioneren wordt belemmerd, je energie en gezondheid tekortschieten en je persoonlijk leven eronder gaat lijden, is het hoog tijd om aan de bel te trekken.
In de volgende gevallen biedt bedrijfscoaching je een uitkomst:

  • werkstress
  • lastige werksituaties
  • lastige relaties met leidinggevenden en/of collega’s
  • (vermoeden van) burn-out
  • niet op je plek zitten (loopbaanvraagstukken)

Sommige mensen hebben geen specifieke klachten, maar willen zich graag persoonlijk ontwikkelen of streven bepaalde doelen na in hun werkend bestaan. Ook dit kan een aanleiding zijn voor een coachingtraject.

In de coachingsgesprekken gaan we samen aan de slag om patronen te doorbreken die jou het prettig functioneren in je werk in de weg zitten. In samenspraak met jou worden persoonlijke coachingdoelen geformuleerd. In het coachingtraject leer je nieuwe vaardigheden waarmee je weer grip krijgt op jezelf in je werksituatie.
Deze vaardigheden kun je ook na de begeleiding inzetten voor je verdere leven.

Coaching wordt door veel werkgevers gezien als een interessante mogelijkheid voor werknemers om aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken en/of loopbaanvraagstukken te verhelderen. Het kan vaak worden gefinancierd vanuit het budget dat je werkgever heeft gereserveerd voor scholing (zoals een persoonlijk scholingsbudget). Informeer bij je manager of bij de personeelsafdeling naar de mogelijkheden.

Klik hier voor de printversie van bovenstaande tekst (pdf).

error: Content is protected !!